Рятувальникам вдалося скоротити площу пожежі в Чорнобильській зоні

Читать на русском
У ДСНС повідомили, що залучення наземних сил ускладнене підвищенням радіаційного фону в осередку горіння.

Рятувальникам вдалося скоротити вдвічі площу пожежі в зоні відчуження.

Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), передає «Слово і Діло».

«Протягом ночі площа пожежі зменшена з 25 до 12 га», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в 337-му лісовому кварталі пожежу локалізовано, в 336-му є окремі осередки. Загроза поширення вогню на інші лісові квартали відсутня.

Зараз гасіння триває. У ДСНС повідомили, що залучення наземних сил ускладнене підвищенням радіаційного фону в осередку горіння.

Трагедія без строку давності: чи небезпечний Чорнобиль через три десятиліттяГолова Всеукраїнської екологічної ліги розповіла, наскільки зона ЧАЕС небезпечна сьогодні та що потрібно для реабілітації території.

Із 6 ранку було залучено 2 пожежних літаки і 1 вертоліт з водозливним пристроєм. Загальний радіаційний фон у зоні відчуження становить 0,03-0,04 мР/год (допустимий 0,08 мР/год).

«Підрозділами ДСП «Північна Пуща» проведено роботи по створенню мінералізованих смуг, на місці чергує 3 трактора. Основні зусилля спрямовані на недопущення пожежі в напрямку об'єкта «Вектор», - йдеться в повідомленні.

До гасіння пожежі також залучено 125 чоловік особового складу та 36 одиниць техніки.

Нагадаємо, за інформацією міністра екології Остапа Семерака, ЗМІ РФ поширюють фейки про підвищення радіації в Чорнобильській зоні.

А 13 червня в третьому блоці ЧАЕС сталося задимлення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: