Порошенко повідомив, коли введуть в експлуатацію нове укриття на ЧАЕС

Читать на русском
Новий безпечний конфайнмент вже накрив старий «саркофаг» на Чорнобильській АЕС. Ввести його  в експлуатацію планується у листопаді.
Петро Порошенко

Новий безпечний конфайнмент на Чорнобильській атомній електростанції планується ввести в експлуатацію в листопаді 2017 року.

Про це Президент Петро Порошенко повідомив під час заходів з нагоди 31-ї річниці аварії на ЧАЕС, повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Безпечний конфайнмент вже накрив старий «саркофаг». Процес насування арки в штатне положення над четвертим енергоблоком завершено в листопаді минулого року. У листопаді поточного, 2017 року, ми плануємо ввести об'єкт в експлуатацію», — заявив Порошенко.

Сьогодні, 26 квітня, в 31-ю річницю катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, в Україні вшанують пам'ять жертв трагедії.

У своєму зверненні з нагоди річниці, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні слід починати створення належних умов для економічної реабілітації та розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: