Petya паралізував весь фондовий ринок України

Читать на русском
Українська біржа та ПФТС були атаковані вірусом Petya, у зв'язку з чим всі торгові операції з ф'ючерсами та опціонами заморожені.

Через вірусну атаку з вівторка, 27 червня, не працюють всі основні біржові майданчики в Україні.

Про це повідомляє Finclub, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, «Українська біржа» та ПФТС були атаковані вірусом Petya, у зв'язку з чим всі торгові операції з ф'ючерсами та опціонами заморожені.

В національному депозитарії України, який здійснює облік цінних паперів, повідомляють, що відкриття операційного дня поки-що відкладено на другу половину дня.

Кібератака: яких наслідків очікуватиЖурналіст Максим Кречетов розповів про можливі наслідки кібератаки, яка сталася напередодні Дня Конституції.

«Видача документів почнеться о 12:00. Сервіс «Кабінет клієнта» для відправлення звітності почне свою роботу в другій половині дня», - повідомляють в Національному депозитарію.

На «Українській біржі» торги терміновими контрактами наразі проводяться в стандартному режимі, окрім ф'ючерсних та опціонних контрактів на індекс українських акцій, торги якими відбувається одночасно з поновленням торгів на фондовому ринку.

Компанія Microsoft заявила, що причиною масових кібератак проти України стала програма для звітності та документообігу M.E.doc.

Також повідомлялося, що Румунія надасть Україні обладнання для кіберзахисту за понад ніж один мільйон євро в рамках трастового фонду НАТО з кібербезпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: