Білорусь поповнила список постраждалих від атаки вірусу країн

Читать на русском
Кілька великих компаній Білорусі постраждали від атаки вірусу Petya.A, який днем раніше паралізував роботу державних установ, банків і компаній в Україні.

Кілька великих компаній Білорусі постраждали від атаки вірусу Petya.A, який днем раніше паралізував роботу державних установ, банків і компаній в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС Білорусі.

«Сліди нового вірусу, який атакує Європу, США і Азію, виявлені в білоруських комп'ютерних мережах. Як відзначили в управлінні «К», із заявами в міліцію вже звернулися представники деяких великих білоруських компаній», – заявили в міліції Білорусі.

У кіберполіції назвали кількість звернень за допомогою через атаку вірусуУ Департаменті кіберполіції отримали понад тисячу звернень через атаки вірусу Petya.A, в тому числі 43 офіційних від компаній: в зв'язку з незаконним втручанням в роботу систем відкриті 23 кримінальних виробництва.

За даними відомства, заражені файли надсилаються під виглядом резюме, фінансових звітів, іншої вхідної документації або маскуються під архів з документами, хоча насправді є виконуваним файлом, після запуску якого операційна система припиняє працювати.

У міліції Білорусі закликали своїх громадян звертатися до правоохоронців в разі появи на екрані вимоги про викуп за дешифрування файлів користувача.

Нагадаємо, 28 червня в уряді заявили, що в цілому атака вірусу на державні та приватні мережі зупинена, хоча низка установ все ще намагалась впоратися з наслідками атаки, яку вже назвали найбільшою кібератакою в історії України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: