Румунія надасть Україні обладнання для кіберзахисту

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіли, коли Україна отримає Румунію обладнання для кіберзахисту.

Румунія надасть Україні обладнання для кіберзахисту за понад ніж один мільйон євро в рамках трастового фонду НАТО з кібербезпеки.

Про це заявила журналістам віце-прем'єр-міністр З питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Щодо трастового фонду з кібербезпеки - це один з тих фондів, який активно використовується. На цей момент ми чекаємо надання техніки, обладнання, які зможуть забезпечити більш активну і більш здатну систему кіберзахисту від Румунії, яка є лідерською країною саме в цьому трастовому фонді. І, очевидно, ми не можемо не продовжувати наразі дискусію про додаткове наповнення цього трастового фонду. Ми можемо очікувати, тому що Україна опинилася на першій лінії атаки за цими кібератаками. Це досить тривалий процес. З нашої сторони цю діяльність координує СБУ. Було проведено серйозне дослідження, було визначено обладнання, яке б допомогло Україні в захисті. Ці пропозиції були надані румунській стороні, вже були проведені тендери і закуплено обладнання. Це питання максимум місяців, а я думаю, тижнів, коли воно надійде в Україну. Це точно більше мільйона євро, але скільки точно, не пам'ятаю», – зазначила віце-прем'єр.

Нагадаємо, у Microsoft назвали причину кібератак проти України.

Раніше у кіберполіції назвали число звернень за допомогою через атаки вірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: