У Microsoft назвали причину кібератак проти України

Читать на русском
У компанії розповіли, що зараження новою версією вірусу почалися саме з України, де були уражені понад 12,5 тисяч комп'ютерів.

Компанія Microsoft заявила, що причиною масових кібератак проти України стала програма для звітності та документообігу M.E.doc.

Про це повідомляє прес-центр компанії, передає «Слово і Діло».

У компанії розповіли, що «зараження» новою версією вірусу почалися саме з України, де були уражені понад 12,5 тисяч комп'ютерів. Після цього вірус перекинувся ще на 64 країни, зокрема Бельгію, Бразилію, Німеччину, Росію і США.

«Відповідно до нашого розслідування, цей новий вірус-вимагач має аналогічні коди і являє собою новий варіант Ransom:Win32/Petya. Проте, цей новий вірус є більш витонченим», - наголосили у Microsoft.

Нагадаємо, що 27 червня хакери атакували низку українських банків, державних та приватних установ. У Департаменті кіберполіції отримали понад тисячу звернень через атаки вірусу Petya.A, зокрема 43 офіційних від компаній: у зв'язку з незаконним втручанням в роботу систем порушено 23 кримінальних провадження.

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що за кілька днів роботу комп'ютерних мереж буде відновлено, оскільки це наймасштабніша кібератака за 26 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: