У кіберполіції назвали кількість звернень за допомогою через атаку вірусу

Читать на русском
У Департаменті кіберполіції отримали понад тисячу звернень через атаки вірусу Petya.A, в тому числі 43 офіційних від компаній: в зв'язку з незаконним втручанням в роботу систем відкриті 23 кримінальних виробництва.

У Департаменті кіберполіції отримали понад тисячу звернень через атаки вірусу Petya.A, зокрема 43 офіційних від компаній: в зв'язку з незаконним втручанням в роботу систем порушено 23 кримінальних провадження.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав спікер кіберполіції Ярослав Тракало, повідомляє «Слово і Діло».

«Офіційно із заявами до поліції звернулось 43 компанії. Решта звертались по консультації, які працівники кіберполіції надавали в цілодобовому режимі», - розповів він.

Вже розпочато 23 кримінальних виробництва за фактами несанкціонованого втручання в електронно-обчислювальні системи як державних, так і приватних установ, організацій, підприємств (ст. 361 КК).

Також вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще по 47 фактах.

«Усі працівники кіберполіції перебувають на найбільш важливих об'єктах державної інфратструктури, де спільно з працівниками СБУ та Державної служби спецзв'язку та захисту інформації вживають заходів з локалізації шкідливого програмного забезпечення», - зазначив Тракало.

За словами спікера кіберполіції, зараз співробітники департаменту разом з фахівцями в області кібербезпеки працюють над створенням декріптора для розшифровки файлів, зашифрованих вірусом-здирником.

Нагадаємо, 28 червня в уряді заявили, що в цілому атака вірусу на державні і приватні мережі зупинена, хоча низка установ все ще намагалась впоратись з наслідками атаки, яку вже назвали найбільшою кібератакою в історії України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: