Порошенко відновив щорічну допомогу для дітей-чорнобильців

Читать на русском
Відновлюється право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення для дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків.

Президент Петро Порошенко підписав закон України № 2082-VIII «Про внесення змін до статті 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу адміністрації президента.

Трагедія без строку давності: чи небезпечний Чорнобиль через три десятиліттяГолова Всеукраїнської екологічної ліги розповіла, наскільки зона ЧАЕС небезпечна сьогодні та що потрібно для реабілітації території.

«Законом вносяться зміни до статті 48 закону України« Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», згідно з якими відновлюється право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення для дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, і евакуйованих із зони відчуження в 1986 році», - йдеться в повідомленні.

Цей закон був прийнятий Верховною Радою України 6 червня 2017 року.

Відповідно буде забезпечено отримання щорічної допомоги на оздоровлення евакуйованим із зони відчуження в 1986 році і дітям, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, що буде сприяти належному соціальному захисту цієї категорії осіб.

Відповідна норма закону, внаслідок технічної помилки, була скасована в результаті внесення змін до закону України від 21 квітня 2016 року № 1339-VIII «Про внесення змін до закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Нагадаємо, біля головного входу ЧАЕС встановлять скульптуру героя-ліквідатора.

Раніше повідомлялося, в Чорнобильській зоні висадили дерева, здатні поглинати радіонукліди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: