Один з найбільших українських провайдерів може відключити телеканал «Інтер»

Читать на русском
Користувачам інтернет-провайдера Triolan в Києві з 1 липня 2017 року можуть відключити телеканали групи Інтер.

Український телекомунікаційний провайдер «Тріолан» може відключити мовлення телеканалу «Інтер».

Про це провайдер повідомив 26 червня на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

У компанії повідомили, що договір з «Інтером» втратив силу, і, якщо до 1 липня не буде укладена нова угода, провайдер може «замінити» канали групи «Інтер» іншими каналами.

СБУ встановила, що провайдер Wnet діяв в інтересах ФСБ РФВ Україні серед клієнтів компанії були, зокрема, державні установи, міжнародні організації і великі банківські установи.

«У силу різних обставин наш договір з «Інтером» втратив свою силу. Ми перебуваємо в стадії переговорів щодо укладення нового договору. Якщо ми укладемо договір, то 1 липня ми відновимо мовлення «Інтера». Якщо не укладемо, то ми з вашою допомогою вибиратимемо - відповідно знизити абонентську плату (попередньо до 12 гривень) або замінити телеканали групи «Інтер» іншими каналами», - йдеться у повідомленні.

Водночас прес-служба «Інтера» заявила про порушення умов відключення мовлення телеканалу.

«Відключення телеканалу «Інтер» в мережі кабельного провайдера «Тріолан» здійснено всупереч чинному договору і з порушенням прав глядачів», - йдеться в повідомленні.

Також представництво «Інтера» стверджує, що, начебто, «Тріолан» протягом декількох місяців з порушення чинного договору не оплачує ретрансляцію телеканалів Inter Media Group.

«Наразі ми звертаємося до суду з позивною заявою про стягнення заборгованості за кілька місяців за чинним договором», - додали у прес-службі телеканалу.

Як повідомлялось, 12 травня Національна рада з питань телебачення та радіо повідомила про можливість застосування санкцій проти телеканалу «Інтер».

Раніше, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко російського пропагандиста, керівника інформслужби «Інтера» видворили з України на 5 років.

Нагадаємо, Інтернет Асоціація заявила про початок політичної цензури в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: