Російського пропагандиста, керівника інформслужби «Інтера» вигнали з України на 5 років — Геращенко

Читать на русском
Геращенко зазначив, що Шувалова залучено до широкомасштабної акції щодо зриву реформ в Україні.

Українські прикордонники видворили за межі України російського пропагандиста, фактичного керівника інформаційної служби телеканалу «Інтер», шефа відомої провокаторші Марії Столярової - Ігоря Шувалова. Йому також заборонено в'їзд до України терміном на 5 років.

Про це повідомив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«За оперативними даними, антиукраїнська діяльність Шувалова І. Ю. використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу щодо висвітлення спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів зі звинуваченням керівництва нашої країни у військовому захваті влади у 2014 році та спланованій акції «Небесна сотня», - написав Геращенко.

Також Геращенко зазначив, що Шувалов залучений до широкомасштабної акції щодо зриву євроінтеграційних та сучасних реформ в Україні та бере активну участь у проекті просування Росії, як єдиного нащадка «країни-переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні» (а не в Другій світовій) та Росії, як уособлення сучасного антифашизму, запроваджує в ідеологічних рамках «георгіївські стрічки» та «безсмертний полк».

Геращенко нагадав, що вперше за рішенням СБУ під тиском Александра Турчинова і Арсена Авакова Шувалова видворили з України 28 березня 2014 року. Проте під зустрічним тиском співвласників телеканалу «Інтер» на тодішнього голову СБУ Валентина Наливайченка, це рішення було скасовано і Шувалов, ще три роки продовжував виконувати завдання російської пропаганди, фактично керуюючи інформаціїним блоком «Інтер».

«Методи впливу на інформаційний простір України Шувалова і його підлеглої Марії Столярової були викриті й опубликовані фахівцями проекту «Миротворець» влітку 2016 року, після аналізу оприлюднених в мережі Internet данних із електронних скриньок Столярової і ії стосунків із Шуваловим», - додав Геращенко.

Зазначимо, у березні в медіахолдингу «Інтер Медіа Груп» заявили, що законопроект №5313 про мовні квоти на телебаченні шкідливий для телевізійної галузі та порушить права «мільйонів російськомовних».

У серпні 2016 року Аваков вчергове звернувся до Служби безпеки із закликом відреагувати на позицію телеканалу «Інтер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: