Луценко розповів про радіомаяк у пакеті з грошима для Гужви та інші кримінальні провадження проти нього

Читать на русском
У 2016 році розпочато провадження ДФС проти Гужви за звинуваченням у ймовірному ухиленні від податків у розмірі 94 млн грн.

Щодо головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви в попередні роки було порушено провадження за звинуваченням у несплаті податків в особливо великих розмірах.

Про це під час брифінгу в Житомирі заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Щодо Гужви це не єдине кримінальне провадження. Ще минулого року розпочато провадження ДФС проти нього за звинуваченням у ймовірному ухиленні від податків у розмірі 94 млн грн», – повідомив він.

Обшуки в редакції «Страна.ua»: чому Україні потрібен надзвичайний стан в інформаційній сферіЕксперт-кримінолог оцінила ситуацію довкола затримання головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви.

«За версією слідства, пан Гужва в 2013 році як службова особа ТОВ «Вести-Масмедиа» отримав поворотну фінансову допомогу в розмірі 94 млн грн від фіктивного підприємства «МПП Ледіс». Джерелом походження вказаних грошових коштів виступала група компаній підконтрольних добре відомому Курченку», – додав Луценко.

Ці кошти, за його словами, використовувалися для фінансування холдингу «Медіа Інвест Груп», до якого входили різні ЗМІ.

«Експертиза показала збитки в цій справі на суму 17,7 млн грн, й по цих звинуваченнях відбувається суд по суті в Шевченківському районі міста Києва», – відзначив Луценко.

Він розповів, що справою Гужви про вимагання, разом із ДФС, займалися СБУ, Нацполіція та Київська прокуратура.

«Раніше було зафіксовано факт вимагання 20 тис. дол., а вчора посередник пана Гужви отримав 10 тис. дол. цього вимагання. А також у пакеті, в якому був вмонтований радіомаяк, заніс його в кабінет до пана Гужви, куди пізніше з'явилися правоохоронці й виявили дані кошти в портфелі Гужви», – розповів Луценко.

Обшуки в редакції «Страна.ua»: реакція соцмережРеакція соціальний мереж на дії правоохоронців в офісі «Страна.ua», а також затримання головного редактора видання.

Луценко зазначив, що боротьба проти злочинності має охоплювати як високопосадовців із мільйонними хабарами, так і дрібних корупціонерів.

«Можу стверджувати, що при обшуках у Гужви свобода слова не постраждала. Її там не знайшли. Там знайшли $10 тис., які вимагали за нерозміщення дискредитуючого матеріалу. Для критиків цих дій хочу нагадати: все суспільство підтримує покарання для народних депутатів, для високопосадовців. Для журналістів вимагання – така сама відповідальність і таке саме зло, як і хабарі для високопосадовців», – підкреслив Луценко.

Тим часом, Гужву відправили до ізолятора тимчасового утримання.

За словами радника голови МВС Антона Геращенка, головному редактору видання «Страна.ua» загрожує до 10 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: