У прокуратурі заявили, що гроші від Лінька отримував помічник Гужви

Читать на русском
Наразі готується повідомлення про підозру затриманим особам та клопотання про обрання їм запобіжних заходів.

Керівник видання «Страна.ua» Ігор Гужва, діючи у змові з особистим помічником, вимагав у нардепа 20 тис. дол. за нерозголошення інформації щодо його особистого життя та політичної діяльності.

Про це з посиланням на Facebook Прокуратури міста Києва повідомляє «Слово і Діло».

«Проведеним досудовим розслідуванням установлено, що керівник інтернет-видання, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали у народного депутата України грошові кошти у розмірі 20 тис. дол. США за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності», – йдеться в повідомленні.

ГПУ: Головний редактор «Страна.ua» затриманий за хабарГоловного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужву затримали за вимагання хабара в розмірі десяти тисяч доларів.

У прокуратурі уточнили, що після передачі грошових коштів через посередника разом із Гужвою було затримано також і його спільника. В ході невідкладного обшуку в приміщенні редакції зазначені кошти було виявлено в портфелі Гужви.

«За результатами проведених слідчих, негласних слідчих (розшукових) дій упродовж майже 3 місяців слідства виявлено та зафіксовано, в тому числі на матеріальних носіях інформації, протиправні дії вказаних осіб, їх домовленість між собою про розмір грошових коштів, які бажають отримати від потерпілого, про наміри та наявність компрометуючих матеріалів для шантажу останнього», – зазначається в повідомленні.

Наразі готується повідомлення про підозру затриманим особам та клопотання про обрання їм запобіжних заходів.

Раніше в МВС повідомили, що справу Гужви вели майже три місяці.

Захищати Гужву висловила готовність міністр юстиції часів Януковича та його колишній радник Олена Лукаш.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: