МВС: справу Гужви вели майже три місяці

Читать на русском
Ще 31 березня депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько поскаржився поліції на видання Страна.ua.

Правоохоронці вже майже три місяці ведуть справу, в якій фігурує Ігор Гужва: ще 31 березня депутат від «Радикальної партії» Дмитро Лінько поскаржився поліції на видання «Страна.ua».

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян у Верховній Раді під час години запитань до уряду, передає «Слово і Діло».

Так, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак запитав: «Пане Вадиме, повідомте нам про цю успішну операцію. В якому стані зараз розслідування, хто був задіяний і які наступні дії щодо відстоювання інформаційного простору нашої держави?».

Троян відповів: «Так, учора Прокуратурою міста Києва спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції в Києві було затримано двох злодіїв, які вимагали хабар у народного депутата Лінька. На передачі 10 тис. гривень… вибачте, доларів, затримані в порядку статті 208 КПУ України. Зараз ідуть слідчі дії».

ГПУ: Головний редактор «Страна.ua» затриманий за хабарГоловного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужву затримали за вимагання хабара в розмірі десяти тисяч доларів.

«Завдяки тому, що депутат до нас звернувся ще 31 березня, за три місяці проведено негласні слідчі дії й ця справа, я думаю, дійде до логічного завершення», – заявив заступник голови МВС.

Як повідомлялося, Лінько заявив, що «з боку редакції «Страна.ua» був шантаж і вимагання грошей».

Гужва, своєю чергою, заявив, що його підставили: у квітні пропонували «за великі суми» зняти з сайту кілька матеріалів про лідера «радикалів» Олега Ляшка, а в травні за зняття матеріалу про конфлікт Іллі Киви й нардепа Лінька пропонували $20 тисяч. Головний редактор запевнив, що в обох випадках відмовився.

Як відомо, 22 червня до приміщення інтернет-видання «Страна.ua» прийшли з обшуком, який тривав до ранку.

Додамо також, що адвокатом Гужви виступає міністр юстиції часів Януковича та його колишня радниця Олена Лукаш.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: