Чийгоза залишили за ґратами ще на 3 місяці в окупованому Криму

Читать на русском
Після перерви суд планував допитати свідків захисту, адвокати підготували низку клопотань.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму продовжив Ахтему Чийгозу арешт до 8 жовтня.

Про це після першої частини засідання повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

«Суд, порадившись близько півтори години в нарадчій кімнаті, задовольнив клопотання прокурора, не взявши до уваги жоден аргумент захисту», – розповів він.

Після перерви суд планував допитати свідків захисту, адвокати підготували низку клопотань.

Попереднього разу арешт Чийгоз продовжували також на три місяці, до 8 липня.

Кількість політв'язнів–українців у Росії зрослаВ МЗС України заявили, що кількість в'язнів-українців, яких Росія утримує незаконно, зросла.

21 червня суд допитав двох свідків захисту: Рустема Каджаметова й Еміне Бекірову. Обидва підтвердили, що на мітингу під Верховною Радою Криму 26 лютого 2014 року бачили Ахтема Чийгоза, але не чули від нього закликів до насильства чи протиправних дій – навпаки, він закликав учасників акції до спокою.

Як відомо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти. Окупаційна влада Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. Його справу суд розглядає в рамках «справи 26 лютого», в якій є інші фігуранти. 20 червня підсудного привезли до Бахчисараю, щоб він зміг попрощатися з мамою, яка вмирає.

Нагадаємо, у березні Меджліс кримськотатарського народу - представницький орган кримських татар - подав скаргу до Європейського суду з прав людини на російську владу.

Також у ВР зареєстрували законопроект про національну автономію кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: