Чийгоз закликав створити Кримськотатарську Автономну Республіку

Читать на русском
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз закликає сприяти створенню Кримськотатарської Автономної Республіки.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз передав через свого адвоката Миколи Полозова звернення, в якому закликав сприяти створенню Кримськотатарської Автономної Республіки.

Про це Полозов написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

У зверненні, яке адвокат зачитав перед послами та міжнародними організаціями на зустрічі 13 грудня в Києві, Чийгоз стверджує, що кримськотатарська автономія півострова «унеможливить будь-які спекуляції».

Окупанти в Криму виставили на продаж нерухомість КоломойськогоНаголошується, що це в основному колишні відділення ПриватБанку, вбудовані в нежитлові й житлові приміщення.

«Вважаю необхідним та актуальним у сьогоднішніх умовах сприяти Україні в наданні статусу Кримськотатарській Автономній Республіці Крим, щоб виключити спекуляції та підміну поняття «корінний народ», – йдеться в зверненні.

Нагадаємо, Чийгоз був затриманий 29 січня 2015 року. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях». Йдеться про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі.

Напередодні суд в окупованому Криму продовжив арешт Чийгоза до 8 квітня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупований Крим підключать до газотранспортної системи Росії в грудні 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: