Глава Нацгвардії розповів про 10-річну підготовку Росії до окупації Криму

Читать на русском
Він додав, що в окупованому Криму залишалися тільки ті, хто народився в Росії і не мав жодного зв'язку з Україною.

Росія послідовно і цілеспрямовано готувалася до окупації Криму як мінімум десять років.

Про це розповів командувач Національної гвардії Юрій Аллеров в інтерв'ю «Апострофу», передає «Слово і Діло».

«Я був командиром бригади в Криму, командував частинами в Красноперекопську, в Сімферополі, в Севастополі ... І я бачив, як з 2005 року офіцерів Чорноморського флоту Росії в Криму, які народилися в Україні, мали українське коріння, дружин, сім'ї, росіяни почали прибирати з Севастополя, з Криму», - зазначив він.

Він додав, що в окупованому Криму залишалися тільки ті, хто народився в Росії і не мав жодного зв'язку з Україною.

«Вони вже готувалися до якоїсь агресії. Про це не прийнято було тоді говорити, але сьогодні аналітика показує, що це було не випадково», - підкреслив Аллер.

На його думку, Помаранчева революція 2004 року показала, що українців не дуже влаштовує статус колонії Росії, де кожна спроба України стати реально незалежною і ідентифікувати себе як окрему націю і державу завжди викликала величезне обурення.

«І війна, яка почалася в 2014 році, - це доказ того, що Росія ніколи не бачила Україну незалежною країною», - підкреслив глава Національної гвардії.

Відзначимо, сьогодні, 19 червня 2017 року Рада Євросоюзу продовжила на рік санкції, введені проти Росії за окупацію Криму і війну на Донбасі.

Президент Петро Порошенко привітав ухвалене Радою ЄС рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: