Замах на Геращенка: СБУ завершила розслідування

Читать на русском
Зловмисник переховується від слідства в Російській Федерації та на тимчасово окупованих територіях.

Служба безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо посягання на життя народного депутата Антона Геращенка за його громадську та державну діяльність.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

VIP-потерпілі: найгучніші замахи на життя політиків у 2016 роціХронологія найбільш резонансних замахів на життя українських політиків, що сталися в 2016 році.

«Обвинувальний акт проти двох підозрюваних, які перебувають під вартою, спрямований до суду. Їм загрожує довічне ув'язнення. Як встановило слідство, замах на депутата організував один з активних членів терористичної організації «ЛНР» на виконання завдання головного управління Генштабу ЗС РФ», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зловмисник переховується від слідства в Російській Федерації та на тимчасово окупованих територіях. Він оголошений у розшук. Кримінальну справу проти нього та інших представників російських спецслужб виділено в окреме провадження.

21 січня співробітники Служби безпеки затримали двох раніше судимих ​​громадян України, які за вказівкою ФСБ РФ готували замах на народного депутата України, радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

Раніше Аваков заявляв, що замах на нардепа Народного фронту Антона Геращенка, якому запобігло СБУ, є елементом в ланцюгу злочинів, що утворюють систему з центром впливу поза Україною.

Нагадаємо, раніше експерт з національної безпеки Ігор Смаглюк поділився думкою зі «Словом і Ділом» щодо скандалу із замахом на народного депутата Геращенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: