VIP-потерпілі: найгучніші замахи на життя політиків у 2016 році

Читать на русском

2016 рік ледь не став останнім для цілої низки вітчизняних політиків, життя та здоров’я яких намагалися підірвати (іноді – в прямому сенсі слова) зловмисники, політичні конкуренти чи прості хулігани. Минулорічні ризиковані пригоди представників українського політикуму почалися з «радикала» Сергія Рибалки, на авто якого 14 січня невідомі скинули важкі предмети. 17 березня хтось кинув у будинок народного депутата від «Самопомочі» Вікторії Войціцької пляшку із займистою сумішшю, 30 березня біля авто Володимира Параска вибухнула граната. На щастя, в кожному з названих випадків ніхто не постраждав.

Чого не можна сказати про кандидата в народні депутати Михайла Кононовича, на якого 14 липня було здійснено озброєний напад. А от в інциденті з Сергієм Пашинським, що трапився акурат під Новий рік, постраждалим виявився нападник. Принаймні зі слів нардепа – як там було насправді, з’ясовує слідство, однак факт залишається фактом: В’ячеслава Хімікуса з простреленою ногою забрала «швидка».

Зазнав нападу кандидат у народні депутати Ілля Кива, чий автомобіль 3 липня обстріляли з автоматичної зброї. Озброєний напад зловмисники скоїли й на депутата від «Народного фронту» Ігоря Лапіна (двоє грузинів намагалися пограбувати народного обранця у дворі його будинку 9 червня).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: