Замах на Антона Геращенка. А чи був хлопчик?

Читать на русском
Ігор Смаглюкексперт з питань безпеки

Цікаве відео опублікувало СБУ. Воно нібито підтверджує серйозні наміри двох кілерів ліквідувати особливо патріотичного народного депутата Геращенка. Подивившися це кіно, можна зробити висновок, співзвучний з недавньою заявою Шкіряка щодо Княжиців: «Потхнете й заспокоїтесь!». Так воно і буде, Зоряне: потхнемо, але не заспокоїмося.

Тепер від іронії до аналізу. Відео, крім сміху, нічого не викликає. Такі фільми можна монтувати, не виходячи з дому. Планування спецслужбою справжнього вбивства державного діяча – це ціла спецоперація. ФСБ в Україні працювати набагато простіше, оскільки країна наповнена агентурою й особами, здатними виконувати такого роду завдання. Ця робота ведеться роками і все планування здійснюється в одному місці (здогадайтеся, в якому) – оберт, графіки руху, процес виконання, відхід і т. д.

Аваков: замах на Геращенка – елемент в ланцюгу ряду злочинівЗамах на нардепа Народного фронту Антона Геращенка, відвернутий СБУ, є елементом у ланцюгу злочинів, що утворюють систему з центром впливу за межами України.

Що ми бачимо? Двох чоловіків, що бродять по місту, і чуємо коментарі, як складно їм підібратися до об'єкта, як складно за ним стежити, і, що найсмішніше, обговорення шляхів відходу. Їх турбує вартість проїзду до кордону: 100 або 120 доларів! Конспірація? Ні, не чули.

Цікавий вибір способу ліквідації – вибуховий пристрій. Місце парковки – стоянка. Це все ускладнює – вхід закритий, охорона, камери. Але два професійних кілери обговорюють із кураторами тільки цей сценарій, і жоден інший. За цього варіанту ліквідації виконавець повинен перебувати в зоні візуального контакту, що знову ж таки ускладнює процес і вимагає чіткого сценарію відходу. А хлопці сподіваються на паніку та дві-три години фори!

Якщо повірити коментарю Зоряна Шкіряка про російський слід, виконавці грошей не рахували б. Це як мінімум. Нічого би дорогою не обговорювали. І плювали б на кількість відеокамер. Згадаймо вбивство Павла Шеремета. Результат щодо Шеремета нам відомий, розкриття такого злочину – справа честі українських правоохоронців. Але розкрити його практично неможливо. Виконавці – професіонали і продумують усе до дрібниць. Для порівняння давайте згадаймо смішний замах на екс-генпрокурора Шокіна, в якого «стріляли» з тепловізора. Замах на Шокіна і Геращенка продумували одні й ті ж самі «фахівці».

З'явилася нова інформація про розслідування трагічної стрілянини в КняжичахНардеп Антон Геращенко повідомив, що суд може винести вирок винним у трагедії в Княжичах вже в кінці 2017 року.

З приводу коментаря про затримання виконавців із приведеним у дію вибуховим пристроєм неподалік будинку Геращенка – це шедевр. Який злочин скоїли ці двоє громадян? Замах на вбивство? Незаконне зберігання (ст. 263 ч. 1 КК України – від 2 до 5 років), за умови, що буде доведено, що пристрій належить їм. А може вони знайшли його три хвилини тому на дорозі та несли здавати до найближчого відділення поліції?

Потім ми дізнаємося, що зловмисників тихо судили, аби ніхто зі ЗМІ не міг взяти участь у висвітленні гучного процесу. Будемо з нетерпінням чекати показань затриманих і повної й беззастережної ліквідації агентурної мережі в Україні: арештів агентів, резидентів, бойовиків, виявлень схронів зі зброєю та вибухівкою.

Висновки напрошуються самі собою. Замах на Геращенка – банальне дешеве інсценування. Навіщо? Щоби підняти рейтинг «Народного фронту», замилити очі на тлі купівлі втридорога японських авто для поліції, відвернути увагу від закриття Липецької фабрики. Та для чого завгодно. Дешеві піар-акції замість професіоналізму і справжньої боротьби – це все, на що здатна чинна влада. Ні слова, ні діла.

Ігор Смаглюк, спеціально для «Слова і Діла»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: