У Мелітополі затримано 25 підозрюваних у дестабілізації — Аваков

Читать на русском
Паралельно з кримінальними злочинами, містом почали поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності.

У місті Мелітополі на Запоріжжі затримано 25 людей, підозрюваних у спробі дестабілізувати ситуацію в місті, підготовці збройних дій та низки «зухвалих кримінальних злочинів».

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, з березня 2017 року у місті почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі Міськвиконкому, грабежі, розбої та викрадення людей.

«Паралельно по місту почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності», - написав міністр.

Він зауважив, що 16 червня затримали ватажка організованого злочинного угруповання на прізвисько Туча і чотирьох його спільників, які займалися «вимаганням, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де за оперативною інформацією, готували бійців». Усіх затриманих заарештовано на два місяці, зазначив пан Аваков.

Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок з 7 до 13 червняЗа останні сім днів в уряді стримали одну обіцянку. Крім того, традиційний моніторинг «Слова і Діла» зафіксував п'ять нових обіцянок членів Кабміну.

Протягом наступних днів затримали ще 20 людей. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів. Під час обшуків у них вилучили зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто, повідомив міністр.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про «державну зраду». Кількість підозрюваних у ції справі зростає, серед них зокрема і колишні депутати парламенту, наголосив міністр, однак імен підозрюваних екс-депутатів не назвав.

«Так виглядає організована проти нас гібридна війна в тилу: інспірований вал злочинності та поширення підривних чуток, дестабілізація і вкидання в суспільство запиту на «рускій мир», який принесе «стабільність», - написав міністр.

Нагадаємо, вчора, 20 травня, у Мелітополі та районі СБУ і Нацполіція провели понад десяток обшуків у справі про державну зраду.

Також у Мелітополі відсторонили очільника поліції після інцидентів 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: