У Запорізькій області йде більше десятка обшуків в справах про державну зраду

Читать на русском
У Мелітополі та районі Служба безпеки України і Нацполіція ведуть більше десятка обшуків у справі про державну зраду.

У Мелітополі та районі Служба безпеки України і Нацполіція ведуть більше десятка обшуків у справі про державну зраду.

Про це розповіли в управлінні СБУ в Запорізькій області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Зараз в Мелітополі і Мелітопольському районі Запорізької області співробітниками УСБУ в Запорізькій області і ГУ Нацполіціі в Запорізькій області проводиться одночасно більше 10 обшуків. Санкціоновані обшуки проводяться в рамках розслідування ряду кримінальних проваджень, серед яких – по ст. 111 КК України – «Державна зрада», – розповів помічник начальника УСБУ в Запорізькій області Сергій Левченко.

За неофіційними даними, які правоохоронці не стали підтверджувати або спростовувати, обшуки йдуть у колишнього лідера «Антимайдану» Мелітополя Катерини Уманець, яка нещодавно скандально виступила на російському телебаченні з історією про те, що в Мелітополі люди «зубожіли настільки, що змушені сіллю розплачуватися за проїзд в маршрутках». Також Уманець виклала в мережі запис про нібито відсутні в магазинах міста продукти.

Кримінальне провадження за статтею про держзраду відкрили проти неї після виявлення фактів отримання Уманець грошей від представників спецслужб Росії для організації масових акцій сепаратистів в Запорізькій області.

За даними місцевих ЗМІ, обшуки також ведуться в будинку депутата облради від «Опозиційного блоку» Валерія Горбаня, який до недавнього часу очолював районну організацію партії і був помічником нардепа Євгена Балицького.

Нагадаємо, 16 червня в Павлограді Дніпропетровської області поліція провела затримання підозрюваних в причетності до резонансного вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

В той же день в Києві співробітники СБУ затримали бізнесмена, який надавав грошову і технічну допомогу бойовикам так званої «ЛНР».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: