Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок з 7 до 13 червня

Читать на русском

За останні сім днів в уряді стримали одну обіцянку. Крім того, традиційний моніторинг «Слова і Діла» зафіксував п'ять нових обіцянок членів Кабміну.

8 червня Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №5598 «Про Фонд енергоефективності» з техніко-юридичними правками, що дозволяє вважати виконаною торішню обіцянку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана створити в 2017 році Фонд енергоефективності.

Крім того, міністри встигли за останні сім днів дати п'ять нових обіцянок, причому два з них стосуються сфери освіти: прем'єр пообіцяв збільшити зарплату вчителів, а міністр освіти Лілія Гриневич пообіцяла, що до осені в країні відремонтують та оновлять дві сотні шкіл.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков теж перейнявся соціальними питаннями і пообіцяв наступного року збільшити виплати на будівництво житла для співробітників силових відомств: поліцейських, гвардійців, рятувальників і військовослужбовців.

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко розгорнув перед українцями кольорові перспективи в галузі охорони здоров'я: він запевнив, що в результаті урядової медреформи українці отримають доступ до якісної медицини на основі новітніх технологій, через що в Україні кинуться лікуватися пацієнти з усього світу. Контроль виконання обіцянки - два роки.

Ще одну обіцянку з галузі енергетики дав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, який запевнив, що до кінця 2017 року у Чорнобильській зоні відчуження запрацює друга сонячна електростанція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: