Аваков анонсував низку законопроектів, які мають змінити правоохоронну систему

Читать на русском
Аваков зазначив, що проведення реформи правоохоронних органів повинне спиратися на дуже компетентну систему підготовки кадрів.

Міністерство внутрішніх справ України та комітет Верховної Ради працюють над низкою законопроектів, які мають змінити правоохоронну систему.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час четвертої зустрічі Парламентсько-громадської платформи, яку проводять Консультативна місія ЄС та Координатор проектів ОБСЄ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«У нас на підході низка законопроектів, які будуть міняти ситуацію системи, над якими ми працюємо разом із парламентським комітетом. Це і закон про кримінальні проступки, і оперативно-розшукову діяльність, низка інших законопроектів. Думаю, що комплексна робота дасть нам дуже багато», - заявив Аваков.

Він зазначив, що завдяки реалізації закону «Про Національну поліцію» сьогодні «вдалося підвищити рівень довіри суспільства до поліцїі, підняти рейтинг професії».

За його словами, нині рівень довіри до працівників поліції становить 42%, а до представників патрульної поліції - 56%.

Аваков зазначив, що проведення реформи правоохоронних органів повинне спиратися на «дуже компетентну систему підготовки кадрів».

«Радянська система підготовки кадрів нам не підходить. Радянська система підготовки кадрів буде змінюватися. Ми маємо свої підходи, свою філософію», - підкреслив міністр внутрішніх справ.

Раніше глава МВС повідомив, що поліцейським розіслана нова жорстка інструкція щодо поводження з рейдерами.

Також обіцяні Аваковим сервісні центри МВС відкриються із запізненням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: