Львівське сміття: МОЗ оцінює епідеміологічну ситуацію в місті

Читать на русском
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун перебуває у Львові, де оцінює епідеміологічну ситуацію.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун перебуває у Львові, де оцінює епідеміологічну ситуацію.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

Проблема зі сміттям у Львові пов'язана з неефективним менеджментом – КононенкоНа цьому тижні в трьох комітетах парламенту в середу розглядатимуть законопроекти, пов'язані з концепцією переробки сміття, - сказав Кононенко.

Він зазначив, що вже обговорив проблему зі сміттям з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою. Сьогодні Синютка повинен зібрати міських голів області, під час чого попросить їх прийти на допомогу львів'янам.

«У Львові зараз перебуває в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка оцінить епідемологічну ситуацію», - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, 12 червня, львівська влада звернулася до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію.

8, 12 і 13 червня львів'яни перекривали вулиці міста, вимагаючи вирішити проблему сміття. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив мера Львова Андрія Садового в нездатності впоратися з власними обов'язками у відповідь на заклик оголосити надзвичайну екологічну ситуацію.

Садовий озвучив вимоги до Гройсмана для вирішення проблеми з утилізацією львівського сміття. 19 червня Комісія з надзвичайних ситуацій Львова звернулася до президента і прем'єр-міністра з проханням про введення в місті режиму надзвичайної екологічної ситуації.

Уряд готовий розглянути рішення про виділення з резервного фонду держбюджету 50 млн грн для проведення робіт з облаштування сміттєвого полігону в місті.

Раніше у Львові повідомляли про надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: