У Львові надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій

Читать на русском
У Львові через накопичення сміття та підвищення температури повітря зафіксовано надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій.

У Львові у зв'язку з накопиченням сміття і підвищенням температури повітря надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій.

Про це заявив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає «Слово і Діло».

Садовий буде боротися з інфекціями і вивозити зі Львова біологічні відходи – відеоЩоб уникнути поширення в місті інфекцій, з наступного тижня зі Львова насамперед вивозитимуть біологічні відходи.

«Спостерігаючи за динамікою вивезення та накопичення відходів, а також беручи до уваги підвищення температури повітря, я як начальника управління охорони здоров'я повинен заявити про те, що в місті надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій», - сказав він в понеділок на засіданні міської комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Зуб наголосив, що «ризик нанесення шкоди здоров'ю жителів Львова ще не був таким високим».

«Якщо ми не забезпечимо регулярний і постійний вивіз сміття, то нас можуть чекати дуже неприємні наслідки, пов'язані зі здоров'ям населення міста Львова», - підкреслив Зуб.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв побудувати сміттєпереробний заводСказано 30 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як повідомлялося, у Львові накопичилося близько 8,5 тис. тонн побутових відходів. У зв'язку з цим жителі декількох районів блокували рух на дорогах. Влада міста заявила, що фірмам-перевізникам, які займаються вивезенням відходів зі Львова немає куди їх вивозити.

Раніше Гройсман повідомляв, що Кабмін готовий виділити кошти на вирішення проблеми зі сміттям у Львові.

Нагадаємо, в МОЗ назвали кількість померлих від ботулізму за три місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: