Гройсман пояснив Садовому, як слід вирішити проблему зі сміттям у Львові

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив меру Львова Андрію Садовому, як вирішити проблему зі сміттям, щоб не допустити екологічної катастрофи.
Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив міському голові Андрію Садовому, як слід вирішити проблему зі сміттям у Львові, щоб не допустити екологічної катастрофи.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на сторінку Гройсмана в Facebook.

«Хочу пояснити, в чому полягає, на мій погляд, вирішення сміттєвої проблеми для Львова. Все просто. Треба почати будувати новий полігон і це займе всього кілька місяців. Земельна ділянка Львову відводився вже двічі. Засоби у Львова завдяки децентралізації є - тільки 0,25 млрд грн лежить на депозиті. За ці гроші можна золотий полігон зробити! Паралельно можна розробляти і більш довгострокові проекти. Треба тільки почати щось робити», - написав прем'єр-міністр.

Сміттєві реалії України: чому Львів потопає в смітті та як не перетворити країну на смітникУкраїнські екологи поділилися міркуваннями щодо екологічної ситуації на тлі проблеми відходів і сміттєзвалищ в країні.

«Коли пан Андрій каже, що очікував від мене адекватної реакції, то очевидно мав на увазі, що я знову буду звертатися до інших міських голів, щоб вони тимчасово взяли львівське сміття. Якщо пан Андрій Садовий забув, то я це роблю постійно майже кожні два тижні. А коли кажу йому і самому підключитися до цього, то у відповідь чую - тобі вони не відмовлять, а я перед ними на коліна ставати не буду. Так, мені не відмовляють, але питають - як на довго. І мені все складніше знайти відповідь, тому що ніяких дій з боку пана Садового ніхто не бачить», - сказав політик.

«Я просив за ділянки для нього - не підходять. Я просив зайнятись найневідкладнішим проблемами Грибовицького сміттєзвалища, щоб не допустити нових трагедій, а люди побачили, що є намір щось для них зробити, і може тоді пішли на зустріч - в результаті цим займався ДСНС і віце-прем'єр Кістіон. Про те, що за французький проект, яким так гордиться пан Андрій, але який не вирішує проблему зараз, я домовлявся, коли був минулої осені у Франції, пан Андрій чомусь мовчить.», - зробив висновок Гройсман.

Відзначимо, що 14 червня Гройсман відповів Садовому щодо оголошення надзвичайного стану в Львові.

У відповідь прем'єр-міністру, Садовий назвав звинувачення Гройсмана неадекватним хамством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: