В Одесі від ботулізму помер чоловік

Читать на русском
Хворому на ботулізм в Одесі чоловікові медики ввели протівоботуліністіческую сироватку, але це його не врятувало.

В Одесі від ботулізму помер 52-річний чоловік.

Про це повідомила головний лікар Одеської міської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова, пише УНН, передає «Слово і Діло».

У Запорізькій області госпіталізували жінку з ботулізмомІмовірно, жінка захворіла після вживання риби невідомого походження, придбаної в загальній торговій мережі.

Чоловік придбав в'ялену рибу в одному з міських супермаркетів і через три дні після її вживання звернувся до медиків з типовими для ботулізму симптомами.

«Через п'ять днів після вживання нещасливої ​​риби чоловік помер. Але причиною був не тільки ботулізм, у пацієнта було виявлено низку інших важких захворювань», - зазначила Лаврюкова.

За її словами, йому встигли дати сироватку від ботулізму, проте його це не врятувало.

Нагадаємо, 13 червня в Горішніх Плавнях Полтавської області від ботулізму помер 57-річний чоловік. 12 червня в Запоріжжі з діагнозом ботулізм в реанімацію потрапили п'ять осіб. 8 червня в Сумах від ботулізму помер 38-річний чоловік, який вживав в'ялену рибу.

У Мінфіні повідомили, скільки коштів знадобиться на програму реімбурсаціїУряд виділятиме щороку протягом 2018-2020 років на реімбурсацію лікарських засобів по 1 млрд грн.

В Києві зафіксували три випадки захворювання ботулізмом, в тому числі один - зі смертельними наслідками. Хворі вживали в'ялену рибу промислового виробництва, яку купили у торгівельній мережі столиці.

12 червня в Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що звернулися до міжнародних організацій з проханням допомогти в закупівлі препаратів для лікування ботулізму, оскільки в Україні вони відсутні.

Ботулізм - гостре інфекційне захворювання, яке може мати летальні наслідки. Збудником є ​​бактерії, які виділяють токсини, що призводять до нервового паралічу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: