Львів не завалений сміттям, вводити надзвичайний стан поки немає необхідності – Супрун

Читать на русском
Уляна Супрун поки не бачить офіційних підстав для введення у Львові надзвичайної ситуації у зв'язку з екологічною проблемою утилізації твердих побутових відходів.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун поки не бачить офіційних підстав для введення у Львові надзвичайної ситуації в зв'язку з екологічною проблемою утилізації твердих побутових відходів.

Про це вона заявила на брифінгу у вівторок, 20 червня, у Львові, передає «Слово і Діло».

«Візьми і не зроби»: львівське сміття може «потопити» мера Садового і його партіюПолітичний експерт оцінив ситуацію довкола Садового і «Самопомочі» у зв’язку зі «сміттєвою проблемою» та припустив, наскільки ймовірна відставка мера Львова.

«Як бачимо, місто не завалене сміттям. Якщо ми разом попрацюємо, то нам не потрібно буде вводити надзвичайний стан, оскільки це дуже велике навантаження для всіх людей. Ми хотіли б вирішити цю проблему окремо. Але в той же час побачимо, як швидко ми зможемо її вирішити. Якщо знадобиться, то буде (введена надзвичайна ситуація, - ред.) ... Зараз я не бачу підстав для надзвичайної ситуації», - заявила Супрун.

У той же час вона заявила, що лабораторні дослідження грунту вказують на дуже високий рівень концентрації бактерій біля сміттєвих баків у місті, а це може спровокувати спалахи інфекційних захворювань, якщо ці відходи не прибрати якомога швидше.

«Ми зробили аналізи грунту біля контейнерних майданчиків, і є дуже високий рівень бактерій, тобто є небезпека, що через них можуть виникнути і поширитися захворювання», - сказала в.о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман організовує спецкомісію, яка повинна «вичистити Львів від сміття».

А в БПП закликали мера Львова Андрія Садового піти у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: