У БПП закликали Садового піти у відставку

Читать на русском
Львівський міський голова Андрій Садовий повинен негайно вирішити проблему з вивезенням сміття з міста або піти у відставку, – заявила народний депутат з фракції БПП Оксана Юринець.

Мер Львова Андрій Садовий повинен негайно вирішити проблему зі сміттям, або піти у відставку.

Про це під час засідання Верховної Ради заявила народний депутат від БПП Оксана Юринець, передає «Слово і Діло».

Схеми на полігонах, голодування на місцях: політичні війни довкола «сміттєвої проблеми» ЛьвоваПоліттехнолог оцінила «сміттєву проблему» Львова і заяву про голодування голови фракції «Самопоміч» Олега Березюка.

Вона нагадала, що уряд виділив 14 майданчиків для сміття з міста у Львівській області, однак місцева влада ними не скористалася.

За її словами, проблему зі сміттям необхідно вирішувати прямо зараз, адже Львів може стати непривабливим як для відвідувачів-українців, так і для іноземних туристів.

«Андрій Іванович (Садовий, - ред.), негайно вирішуйте проблему зі сміттям, або добровільно йдіть у відставку. Ідіть у відставку, тому що ви не можете це зробити», - підкреслила Юринець.

Нагадаємо, 12 червня, львівська влада звернулася до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію.

8, 12 і 13 червня львів'яни перекривали вулиці міста, вимагаючи вирішити проблему сміття. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив мера Львова Андрія Садового в нездатності впоратися з власними обов'язками у відповідь на заклик оголосити надзвичайну екологічну ситуацію.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 31 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Садовий озвучив вимоги до Гройсмана для вирішення проблеми з утилізацією львівського сміття. 19 червня Комісія з надзвичайних ситуацій Львова звернулася до президента і прем'єр-міністра з проханням щодо запровадження в місті режиму надзвичайної екологічної ситуації.

Пізніше повідомлялось, що уряд готовий розглянути рішення щодо виділення із резервного фонду держбюджету 50 млн грн для проведення робіт з облаштування сміттєвого полігону в місті.

Як відомо, у Львові в зв'язку з накопиченням сміття і підвищенням температури повітря надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій.

Нагадаємо, сьогодні МОЗ оцінює епідеміологічну ситуацію в місті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: