ГПУ: в ОРДЛО було страчено понад 130 людей

Читать на русском
Зокрема, масові вбивства, відповідно до інформації свідків, були у містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі міста Іловайськ Донецької області.

На окупованих територіях Донбасу бойовики та російські військові стратили понад 130 людей.

Про це йдеться в офіційній відповіді Генпрокуратури України на запит видання «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Цю інформацію ГПУ отримала від свідків у кримінальному провадженні щодо фактів вчинення на окупованих територіях широкомасштабних та систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни.

Зазначається, що наразі у досудовому розслідуванні цієї справи було допитано як постраждалих понад 900 осіб. Цих людей утримували у полоні бойовики, під час чого їх катували.

«Постраждалі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб, 121 з яких на цей час не ідентифікована. Разом із тим, під час розслідування виявлені факти вбивства військовослужбовцями Збройних сил Росії та учасниками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» полонених військовослужбовців та цивільних осіб», - наголосили у відомстві.

У ОРДЛО пообіцяли включити в списки на обмін українського вченогоУкраїнська сторона завершила процедуру верифікації осіб, яких можна помилувати заради звільнення заручників.

Завдяки допиту постраждалих було ідентифіковано 13 людей, яких вбили окупанти з ОРДЛО. Зокрема, масові вбивства, відповідно до інформації свідків, були у містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі міста Іловайськ Донецької області.

Зараз слідчі перевіряють понад десять осіб з числа бойовиків та російських військових на причетність до цих злочинів.

Нагадаємо, 11 травня перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Росія готова обміняти 128 українських заручників на 640 правопорушників.

7 червня під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську мали узгодити дату обміну полоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: