Контактна група сьогодні на засіданні погодить дату обміну полоненими

Читать на русском
Під час засідання ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі 7 червня 2017 року у Мінську візьмуть участь усі 4 робочі підгрупи.

Під час сьогоднішнього засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську, Білорусь, планується узгодження дати обміну полоненими.

Про це повідомляє «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Україна в Мінську представить конкретні пропозиції зі звільнення заручниківНа засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську Україна покаже свій план з обміну військовополоненими.

«В ході засідання ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі 7 червня 2017 року Мінську візьмуть участь всі 4 робочі підгрупи», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, відкриє переговори підгрупа з гуманітарних питань. Планується, що буде узгоджена дата обміну полоненими.

Крім того, підгрупа з безпеки обговорить розмінування, відкриття нових зон безпеки, можливе введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас і відкриття КПП «Золоте».

Також, представники «ЛНР» нададуть пропозиції щодо оплати води, які дозволять українській стороні відновити постачання води в деякі райони Луганської області.

Як відомо, перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, який представляє Україну на переговорах в «нормандському форматі» в Берліні, підняв як пріоритетне питання щодо заручників.

Раніше Геращенко повідомила, що Росія готова обміняти 128 українських заручників на 640 правопорушників.

Нагадаємо, політичний експерт розповів «Слову і Ділу», чому бойові зіткнення в Авдіївці триватимуть і чи може ситуація вийти з-під контролю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: