Бойовики не пустили Лутковську до заручників і ув'язнених

Читать на русском
Український омбудсмен Валерія Лутковська отримала відмову від представників ОРДЛО, яка стосувався прохання у відвідуванні українських заручників і в'язниць на окупованих територіях.

Український омбудсмен Валерія Лутковська отримала відмову від представників ОРДЛО, яка стосувався прохання у відвідуванні українських заручників і в'язниць на окупованих територіях.

Про це повідомляє уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко за підсумками засідання гуманітарної підгрупи в Мінську в середу, передає «Слово і Діло».

«Пані Лутковська звернулася з вимогою відвідати як український омбудсмен в'язниці на окупованих територіях і відвідати українських заручників, але їй такого дозволу не дали», - розповіла політик.

Водночас Геращенко, посилаючись на слова Лутковської, нагадала, що був здійснений великий обсяг роботи з аналізу списків заручників. «Ми готові до звільнення в червні! А ось інша сторона знову тягне кота за хвіст», - написала вона в Facebook.

За словами Геращенко, також під час гуманітарної підгрупи звучало питання залучення МКЧХ до процесу пошуку зниклих без вісти і створення відповідного механізму.

«Так ось представники РФ і підконтрольні їм ОРДЛО категорично відмовилися делегувати російських експертів в цю групу, мовляв «на Донбасі нас немає». Зброю, техніку, найманців РФ щедро посилає на окуповані території, а ось експертів в групу з пошуку зниклих безвісти - НІ. Ось така відповідь російської влади своєму суспільству, мамам і дружинам загиблих в донецьких степах заблукавших солдат, зниклим без вісти росіянам - найманцям, яких і не збираються шукати», - написала Геращенко.

Нагадаємо, за словами Геращенко, Україна готова до найбільших компромісів у питанні звільнення заручників.

Як повідомлялося, 12 травня в ОРДЛО завершився процес верифікації осіб, які вчинили злочинні дії проти України, але яких можна помилувати, заради звільнення полонених українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: