У ОРДЛО пообіцяли включити в списки на обмін українського вченого

Читать на русском
Українська сторона завершила процедуру верифікації осіб, яких можна помилувати заради звільнення заручників.
Історик Ігор Козловський

Українська сторона завершила процедуру верифікації осіб, яких можна помилувати заради звільнення заручників.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook нардеп Ірина Геращенко, коментуючи підсумки роботи контактної групи в Мінську, передає «Слово і Діло».

Також бойовики пообіцяли, що при узгодженні остаточних списків на обмін, в них включать українського вченого Ігоря Козловського, який знаходиться в Донецьку.

Геращенко: Росія готова обміняти 128 українських заручників на 640 правопорушниківЗа словами Геращенко, серед 640 осіб майже 300 тих, хто скоїв злочини проти України, але вони не хочуть повертатися в ОРДЛО.

«Питання тільки в тому, коли інша сторона перестане придумувати причини зволікання, і ми узгодимо дату звільнення», - додала Геращенко.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевняє, що до кінця тижня будуть звільнені 10 українських полоненихСказано 27 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

За її словами, група в складі ОБСЄ, СБУ, офіс обмудсмена проїхала понад 14 тисяч кілометрів, 20 регіонів і 37 пенітенціарних установ.

«ОБСЄ визнала, що верифікація пройшла за всіма міжнародними стандартами та нормами гуманітарного права, при дотриманні конфіденційності. Ми наполягли на участі в засіданні обмудсмена Лутковської, яка підтвердила дотримання всіх цих норм», - написала нардеп.

За інформацією Ірини Геращенко, представники ОРДЛО навмисно затягують процес обміну і вимагають уточнення ще за деякими прізвищами.

Також віце-спікер підкреслила, що під час засідання ТКГ українська сторона жорстко засудила факт сексуальних домагань з боку бойовиків по відношенню до жінки-представниці місії ОБСЄ. «Ми вимагаємо прізвища і покарання цього покидька, це озвучив і Марчук, і Кучма, і ОБСЄ», - сказала Ірина Геращенко.

Нагадаємо, 15 грудня 2016 року Геращенко пообіцяла, що державна влада України забезпечить лікування і повну реабілітацію кожному громадянину України, після повернення з військового полону. Подивимося, чи зможе політик виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: