«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 22 травня по 18 червня

Читать на русском

За неповний місяць – з 22 травня по 18 червня – в результаті обстрілів бойовиками сил АТО на Донбасі загинули 19 українських військовослужбовців, ще 130 отримали поранення. Всього за цей період противник здійснив 1588 обстрілів із застосуванням артилерії, танків і мінометів по позиціях захисників України.

Зазначимо, що за весь місяць в зоні проведення АТО не було жодного дня, коли б бойовики не обстрілювали українські позиції з 82-х і 120-мм мінометів, і всього 6 днів, коли мовчала артилерія калібру 122-мм.

Найбільш інтенсивними обстріли були в періоди 4-6 і з 8-10 червня – в ці дні кількість обстрілів становила близько 80 на день.

Найтихішим днем за цей час можна вважати 1 червня, коли в черговий раз після переговорів встановлювався «режим тиші»: кількість обстрілів падала до 28 за добу, причому втрат серед українських бійців не фіксувалося.

Найважчими за втратами виявилися 7 і 8 червня: в ці дні до обстрілів російсько-окупаційних сил з мінометів підключалася артилерія калібру 152-мм, через що втрати пораненими в ці дні склали 11 і 14 осіб відповідно.

10 червня українські війська зазнали найважчих втрат убитими: в цей день загинули четверо військовослужбовців, троє з них – внаслідок прямого влучення міни.

Нагадаємо, 18 червня російсько-окупаційні війська 47 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого шестеро військових отримали поранення.

За даними групи «Інформаційний спротив», останнім часом противник намагається відтіснити сили АТО з нещодавно зайнятих позицій в районі Бахмутської траси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: