РНБО розгляне законопроект щодо деокупації і реінтеграції Донбасу

Читать на русском
Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що робота над законопроектом про деокупацію і реінтеграції Донбасу буде завершена вже найближчим часом.

Робота над законопроектом «Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України» незабаром буде завершена і він буде винесений на засідання РНБО.

Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

Рано чи пізно доведеться визнати, що Донбас РФ так просто не віддасть, а бандитів собі не забереВійськовий експерт прокоментував рішення про введення надзвичайного стану в Авдіївці та оцінив ситуацію на Донбасі.

«Сьогодні ми працювали кілька годин, дошліфовуємо певні дискусійні моменти законопроекту «Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України». Найближчим часом відбудеться РНБО, де буде розглянуто цей законопроект і ухвалене остаточне рішення, також я запропонувала найближчим часом провести дискусію щодо законопроекту на неформальній мінській платформі, яка створена і успішно працює у ВР», - написала Геращенко у своїй сторінці в Facebook в понеділок.

Вона розповіла, що відбулося засідання робочої групи з доопрацювання законопроекту про деокупацію і реінтеграцію Донбасу за участю керівників фракцій коаліції, депутатів, які активно працюють над проблематикою захисту нацбезпеки і оборони та деокупацію Донбасу і секретаря РНБО Олександра Турчинова, радників президента, експертів.

За словами Геращенко, по дорученням президента, робота над цим проектом разом з експертами і секретаріатом РНБО триває вже «певний час».

«Важливо - Україна залишається відданою політико-дипломатичним шляхом врегулювання ситуації на Донбасі, але ми боремося за деокупацію і повернення територій», - підкреслила парламентарій.

Раніше повідомлялося, що США шукають заміну Нуланд в переговорах по Донбасу.

Як відомо, Зорян Шкіряк пригрозив зачистками бойовикам і найманцям Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: