Голова БПП розповів про проект реінтеграції Донбасу

Читать на русском
Запровадження воєнного стану не регулюється законопроектом про реінтеграцію Донбасу, який зараз готується представниками коаліції парламенту.
Артур Герасимов

Запровадження воєнного стану не регулюється законопроектом про реінтеграцію Донбасу, який зараз готується представниками коаліції парламенту.

Про це сказав голова фракції БПП Артур Герасимов в кулуарах після засідання погоджувальної ради, передає «Слово і Діло».

«Усі дороги ведуть до США»: прямий діалог РФ з Україною і нова формула для ДонбасуДиректор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» оцінив перспективи врегулювання конфлікту на Донбасі за участю США.

«Що стосується цього законопроекту, введення воєнного стану не регулюється даним законопроектом. Це окремий правовий статус певних територій, які зараз механізми присутні сьогодні. Що стосується ВСУ, то дійсно ми можемо використовувати їх під час військових дій, я маю на увазі оголошення війни, або під час АТО. Тепер це питання буде врегульовано», - сказав Герасимов, відповідаючи на питання.

Він підтвердив, що зараз консультації щодо даного законопроекту знаходяться на завершальній стадії. Він висловив переконання, що найближчим часом документ буде внесений до парламенту і проголосований.

«Я дійсно можу підтвердити, що зараз на завершальній стадії знаходяться певні консультації щодо проекту про реінтеграцію Донбасу. У ньому є дві великі складові. Перша, яка стосується АТО. Давайте не забувати, що завдяки АТО ми зупинили ворога, ми звільнили значну частину української території, яка була окупована. Але зараз, коли ми виграли час, відновили армію, відновили оборонну промисловість і коли ми ведемо гібридну війну з використанням дуже «цікавих» методів наших ворогів, ми повинні перейти на абсолютно новий, більш глобальний рівень відповіді припинення російської агресії. Тому якщо ви подивиется з цього боку, - це новий рівень протидії агресору. Другий рівень стосується реінтеграції Донбасу, тут ключове питання - не можна будувати стіну, не можна просто забувати про ці території та відокремлювати їх від України. Донбас - це Україна», - додав Герасимов.

Раніше повідомлялося, що РНБО розгляне законопроект про деокупацію і реінтеграції Донбасу.

А 1 липня 2016 року Герасимов запевнив, що ніякі вибори на окупованих територіях не відбудуться, поки там є російська армія, а межа не контролюється Україною. Подивимося, чи вдасться йому виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: