Карта АТО: ситуація на сході України на 19 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 19 червня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Бойовики вчора 47 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, 10 обстрілів – із застосуванням 120-мм мінометів, які заборонені мінськими угодами. За минулу добу шестеро військовослужбовців отримали поранення.

Напрямки:

На приморському напрямку бойовики 21 раз обстрілювали оборонні укріплення сил АТО. Зокрема, з мінометів калібром 120 мм бандити били по позиціях в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного та Миколаївки. З 82-мм мінометів вони вели вогонь поблизу Водяного. Неподалік цих населених пунктів, а також біля Талаківки та Лебединського, проросійські незаконні збройні формування вдавалися до збройних провокацій, застосовуючи менш потужне озброєння - переважно гранатомети і стрілецьку зброю.

На донецькому напрямку найбільш гаряче вчора було на північний схід від Авдіївки - в районі Кам'янки, де бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах українських військових з 120-мм і 82-мм мінометів і різноманітного піхотного озброєння. Також удень під ворожим вогнем з гранатометів і великокаліберних кулеметів були позиції ЗС України, які розташовані на підступах до Луганського, що на Світлодарській дузі. З такого ж озброєння вже з настанням темряви противник порушував «тишу» лише у південному передмісті Авдіївки. Всього на цьому напрямку вчора зафіксовано 11 випадків застосування зброї бандформуваннями.

На луганському напрямку зафіксовано 15 ворожих обстрілів, більшість з яких сталася у темний час доби. З мінометів бойовики били по опорних пунктах української армії, які розташовані в районі Кримського, Троїцького, Новотошківського і Золотого. Застосування противником стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів, іноді - озброєння БМП зафіксовано в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Новозванівки, Станиці Луганської та Щастя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: