Зведення штабу АТО 19 червня: майже півсотні обстрілів, є поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу Антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування 18 червня.

18 червня російсько-окупаційні війська 47 раз обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого шестеро військових отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Обстановка в районі проведення АТО залишається напружено і минулої доби суттєвих змін не зазнала. Російсько-терористичні злочинні угруповання вчора 47 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. 10 ворожих обстрілів були здійсненні із застосуванням 120-мм мінометів, які заборонені Мінськими угодами. В результаті ворожих обстрілів минулої доби шестеро військовослужбовців зазнали поранень», –йдеться в повідомленні.

На приморському напрямку зафіксовано 21 раз обстрілювали оборонні укріплення сил АТО. Зокрема, з мінометів калібру 120 мм бандити били по наших позиціях в районі Павлополя, Чермалика, Широкиного та Миколаївки. З 82-мм мінометів окупанти вели вогонь поблизу Водяного. Неподалік цих населених пунктів, а також біля Талаківки й Лебединського, проросійські незаконні збройні формування вдавались до збройних провокацій, застосовуючи менш потужне озброєння - переважно гранатомети та стрілецьку зброю.

На донецькому напрямку на північний схід від Авдіївки - в районі Кам'янки, де бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах українських захисників зі 120-мм й 82-мм мінометів та різноманітного піхотного озброєння. Також вдень під ворожим вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів опинились позиції ЗСУ, які розташовані на підступах до Луганського, що на Світлодарській дузі. З такого ж озброєння вже із настанням сутінок противник порушував «тишу» лише у південному передмісті Авдіївки. Всього на цьому напрямку вчора зафіксовано 11 випадків застосування бандформуваннями зброї.

На луганському напрямку зафіксовано 15 ворожих обстрілів, більшість з яких відбулась за темної пори доби. З мінометів бойовики били по опорних пунктах Української армії, які розташовані в районі Кримського, Троїцького, Новотошківського та Золотого. Застосування противником стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів, іноді - озброєння БМП зафіксовано в районі Катеринівки, Новоолександрівки, Новозванівки, Станиці Луганської та Щастя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: