«Радикали» відмовилися від ідеї ініціювати відставку міністрів Гройсмана

Читать на русском
Незважаючи на те, що вимогу радикалів щодо підвищення пенсій не було виконано, вони так і не підняли питання відставки уряду.

Народні депутати України від фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» вирішили відмовитися від ідеї про відставку нинішнього Кабінету міністрів та «літнього» підвищення пенсій.

«Слово і Діло» зареєструвало весняні обіцянки «радикалів» ініціювати відставку уряду Володимира Гройсмана, якщо пенсії не буде підвищено до початку літа.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» ініціюють відставку уряду Гройсмана, якщо пенсії не будуть підвищеніСказано 20 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко 20 березня 2017 року вимагав підвищення пенсійних виплат до рівня мінімальної зарплатні вже з 1 травня. Згодом Ляшко на місяць відтермінував власні очікування — до 1 червня. У травні член тієї ж фракції Дмитро Лінько продублював вимогу «головного радикала» про підвищення пенсійних виплат з 1 червня.

Зазначимо, що Законом «Про Державний бюджет на 2017 рік», який депутати ухвалили у грудні минулого року, було заплановано з 1 травня 10-відсоткове підвищення мінімальної пенсії до кінця 2017 року. На початку року вона становила 1247 грн, тоді як мінімальна зарплатня — 3200 грн. Проте Ляшко поставив прем'єру ультиматум: внести відповідний законопроект щодо підвищення пенсії на розгляд парламенту до 14 квітня.

Незважаючи на те, що вимогу «радикалів» щодо підвищення пенсій не було виконано, вони так і не підняли питання відставки уряду.

Нагадаємо, 11 квітня 2017 року прем'єр анонсував підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів на 200-1000 грн з 1 жовтня цього року. Він назвав пенсійну реформу наймасштабнішою в історії України.

Також Гройсман заявив, що бере на себе зобов'язання до кінця року внести законопроект про осучаснення пенсій військовим пенсіонерам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: