Гройсман пообіцяв підвищені пенсії цієї осені

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє підвищити пенсійні виплати з першого жовтня, якщо Верховна Рада підтримає пенсійну реформу.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє підвищити пенсійні виплати з першого жовтня, якщо Верховна Рада підтримає пенсійну реформу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV, пише «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

«Ми розробили і в травні ми вже внесемо до Верховної Ради цю реформу пенсійної системи. Ми хочемо, щоб вона була справедливою. Ми знайшли, багато місяців працювали над формулою, щоб забезпечити вже з першого жовтня підвищення 5 млн 600 тис. пенсіонерам пенсій від 200 до тисячі грн. Це досить суттєве підвищення пенсій, і це підвищення буде на постійній основі», - заявив Гройсман.

Прем'єр-міністр сподівається, що український парламент проголосує за пенсійну реформу.

Він також повідомив, що ця реформа передбачає скасування оподаткувань пенсій для пенсіонерів, які працюють.

За словами прем'єр-міністра, пенсійний вік підвищуватися не буде. За його словами, уряд знайшов формулу, яка дозволить без підвищення пенсійного віку звести до мінімуму дефіцит Пенсійного Фонду, який сьогодні становить близько 140 млрд грн.

«І ми за сім років зможемо або зменшити цей дефіцит, або довести його до нуля», - наголосив глава уряду.

В.Гройсман гарантує, що пенсійна реформа в Україні буде проведена.

«Після того, як парламент прийме це рішення, я готовий нести повну політичну відповідальність, аж до відставки і я гарантую, що ми проведемо цю реформу», - зазначив Гройсман.

Дожити до пенсії: розмір виплат і тривалість життя пенсіонерів в Україні та світіПенсійний вік в Україні складає 60 років для чоловіків і 58 – для жінок, а середня тривалість життя – лише 71 рік. У Європі ці показники складають відповідно 65, 64 і 81 рік.

Раніше Гройсман пообіцяв піти у відставку в разі провалу пенсійної реформи.

Нагадаємо, Мінфін обіцяє підвищити пенсії українцям за однієї умови.

Також повідомлялося, що глава Мінфіну Данилюк не подав до парламенту обіцяний законопроект про пенсійну реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: