Рева назвав розміри прийнятної мінімальної пенсії

Читать на русском
Прийнятний розмір мінімальної пенсії в Україні має бути не меншим від чотирьох тисяч гривень.
фото: скріншот

Прийнятний розмір мінімальної пенсії в Україні має бути не меншим від чотирьох тисяч гривень.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

«У нинішніх умовах я вважаю, що пенсія, яка б забезпечила нормальне життя, повинна бути в сьогоднішній Україні не меншою 4 тисяч гривень», – сказав він.

При цьому Рева нагадав про плани Мінсоцполітики провести осучаснення пенсій до рівня середньої зарплати.

«Останній раз таке осучаснення робилося в 2012 році. Ми повинні взяти середню зарплату за останні три роки і перерахувати базовий розмір пенсії. Оскільки цього не робилося з 2012 року, а в 2012 знову ж пенсіонерів обдурили і перерахували за рівнем 2008 року. Ось уявіть собі, сьогоднішні пенсіонери йдуть на пенсію і у них йде розрахунок з 3764 гривень середньої по Україні, а у всіх інших, які вийшли на пенсію до 2012 року, у них – з 1 197 гривень, тобто в три рази менше», – сказав міністр.

Також Рева пояснив, що перерахунок пенсій буде прив'язаний до розмірів нинішньої середньої заробітної плати, тому у пенсіонерів, які отримували менші виплати, вона виросте більше.

«Потрібно привести всіх до єдиного показника. Тобто перерахувати всім пенсіонерам пенсію виходячи із середньої заробітної плати по країні – 3764 гривень, що називається осучаснення. Що це дасть? Це виставить диференціацію, це не означає, що всі отримають по 100 гривень. Йдеться про те, що хтось отримає 100, хто 200, хтось отримає тисячу гривень. Це буде залежати від двох показників – страхового стажу та заробітку», – уточнив він.

Нагадаємо, 10 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив депутатів, які не голосують за прийняття законопроектів про пенсійну реформу у зраді українців.

9 червня Рева заявив, що якщо уряд провалить пенсійну реформу, йому потрібно буде піти у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: