Уряд затвердив проект сховища відпрацьованого ядерного палива

Читать на русском
Створення ядерної установки дозволить змінити існуючу схему поводження з відпрацьованим ядерним паливом вітчизняних атомних електростанцій.
Сховище відпрацьованого ядерного палива

Уряд затвердив на засіданні проект будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій.

Про це повідомляється на сайті Кабміну, передає «Слово і Діло».

Чорнобильська трагедія 31 рік потому. Що Ви знаєте про аварію на ЧАЕС? ТЕСТАварія на ЧАЕС стала однією з найбільших техногенних катастроф людства, але вона досі оповита численними легендами й неодноразово ставала предметом спекуляцій. Пропонуємо перевірити свої знання за допомогою простого тесту.

«Створення ядерної установки дозволить змінити існуючу схему поводження з відпрацьованим ядерним паливом вітчизняних атомних електростанцій і позбутися залежності від послуг російських підприємств з тимчасового зберігання, тим самим зміцнити енергетичну безпеку України», - йдеться в повідомленні уряду.

Місцеві легенди України: будівництво енергоблоків Хмельницької АЕСПродовжуючи проект «Місцеві легенди України», напередодні роковин аварії на ЧАЕС «Слово і Діло» вирішило привернути увагу до атомної енергетики в Україні, а саме – до історії будівництва 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

Метою проекту розпорядження є визначення показників проекту будівництва сховища, згідно з якими експлуатуюча організація - «Енергоатом» буде виконувати будівельні та експлуатаційні роботи.

У сховищі із застосуванням передової технології поверхневого «сухого» зберігання із двобар'єрної герметичній системою ізоляції, що забезпечується обладнанням спеціально спроектованих інженерних систем контейнерного типу компанії «Холтек Інтернешнл» (США), протягом 100 років може безпечно зберігатися відпрацьоване ядерне паливо Рівненської, Хмельницької та Южно -Українсько АЕС.

Відзначається, що фінансування робіт буде проводити «Енергоатом» за власні кошти, які до введення в експлуатацію сховища компанія змушена платити російським підприємствам з тимчасового зберігання та переробки відпрацьованого ядерного палива українських АЕС. Кошти Державного бюджету України не будуть залучатися.

Раніше повідомлялося, що «Укренерго» затвердив стратегію розвитку.

Нагадаємо, що новий безпечний конфайнмент на Чорнобильській атомній електростанції планується ввести в експлуатацію в листопаді 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: