«Укренерго» затвердило стратегію розвитку

Читать на русском
Стратегія містить прогноз змін навколишнього середовища, SWOT-аналіз, має проміжні точки реалізації цілей і завдань на найближчу та довгострокову перспективу.

НЕК «Укренерго» затвердила стратегію розвитку на 2017-2026 рр., одна із ключових цілей якої – інтеграція до Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E).

Про це повідомили в прес-службі «Укренерго», передає «Слово і Діло».

В «Укренерго» розповіли про перші успіхи економії антрацитуНЕК «Укренерго» змогла домогтися економії близько 12 тисяч тонн вугілля антрацитної групи на добу завдяки надзвичайним заходам в енергетиці.

«Документ чітко визначає орієнтири, завдання і цілі по всім аспектам діяльності підприємства для його перетворення через 10 років інтегрованого в ENTSO-E оператора системи передачі, який входить до ТОП-5 європейських TSO (transmission system operator) за витратами на одиницю встановленої потужності обладнання і рівня технологічного розвитку», - відзначають в НЕК.

Стратегія містить прогноз змін навколишнього середовища, SWOT-аналіз, має проміжні точки реалізації цілей і завдань на найближчу (один-два роки), середню (п'ять років) та довгострокову перспективу.

За словами директора з інвестицій та стратегії «Укренерго» Володимира Кудрицького, при розробці стратегії враховано досвід діяльності та реформування системних операторів з Австрії, Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини, Грузії та Угорщини.

«Укренерго» та Єврокомісія прискорюють інтеграцію української та європейської енергосистемНайближчим часом будуть проведені консультації фахівців ДП НЕК «Укренерго» з представниками Єврокомісії на експертному рівні з метою максимального прискорення процесу інтеграції ОЕС України з Європейською мережею системних операторів передачі електроенергії – ENTSO-E.

«Тенденції скрізь приблизно однакові – впровадження «розумних мереж», зниження впливу людського фактора на більшість процесів, новий підхід до диспетчеризації і балансування в енергосистемі з урахуванням зростаючої частки генерації із відновлюваними джерелами енергії», - сказав він.

Ключовими складовими стратегії є: інституціональна перебудова (інтеграція ОЕС України до ENTSO-E, функціонування в умовах нового ринку електроенергії, реформа корпоративного управління), технологічне переоснащення інфраструктури (IT, впровадження нових технологій диспетчеризації, Smart Grid і модернізація ліній і підстанцій); підвищення операційної ефективності (впровадження ERP-системи, швидке і ефективне прийняття рішень, зниження операційних витрат, що впливають на формування тарифу), – відзначили в «Укренерго».

Раніше в «Укренерго» пояснили, чому не припинятимуть постачання електроенергії в окремі райони Донецької області.

Також в компанії попередили про можливі відключення світла в травні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: