СБУ підозрює одного з інтернет-провайдерів у створенні терористичної групи

Читать на русском
СБУ викрила в Одеській області механізм незаконної маршрутизації одним із провайдерів інтернет-трафіку на тимчасово непідконтрольну Україні території.

Інтернет-провайдера Sky Net (Ізмаїл, Одеська область) Служба безпеки України підозрює у створенні терористичної групи.

Про це повідомила речник СБУ Олену Гітлянську, передає «Слово і Діло» з посиланням на Internetua.

Як повідомила Гітлянська, СБУ викрила в Одеській області механізм незаконної маршрутизації одним із провайдерів інтернет-трафіку на тимчасово непідконтрольну Україні території.

СБУ перекрила поширення програм для перегляду російських пропагандистських каналівСлужба безпеки України перекрила поширення програм для SMART телевізорів, які дозволяли дивитися заблоковані російські пропагандистські телеканали.

«Правоохоронці встановили, що власники фірми з надання послуг IP-телебачення та доступу до мережі інтернет одного з райцентрів Одеської області організували маршрутизацію трафіку в т. н. «ЛНР». Крім того, зловмисники зареєстрували свою філію на непідконтрольній території Україні відповідно до «законодавства» терористичної організації «ЛНР» і справно платили податки», - зазначили в СБУ.

Гітлянська повідомила, що під час проведення слідчих дій в офісі провайдера було вилучено телекомунікаційне обладнання та документації, які підтверджують незаконну діяльність українського провайдера.

Досудове слідство триває в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Нагадаємо, раніше СБУ провела обшуки у телеком-провайдера Wnet і викрила механізм незаконної маршрутизації трафіку на тимчасово окупований Крим в інтересах російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: