Провайдерам загрожує штраф за невиконання указу про блокування сайтів РФ

Читать на русском
За порушення указу президента України передбачено штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За порушення указу президента України передбачено штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації попереджає інтернет-провайдерів про адміністративну відповідальність та накладення штрафу за невиконання указу президента про заборону в Україні низки російських соціальних мереж і веб-сервісів, повідомляється на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Нагадаємо, 16 травня глава держави підписав указ, який, зокрема, передбачає блокування доступу до соцмереж ВКонтакте і Однокласники, а також до сайтів Mail.Ru Group і Яндекса.

«Звертаємо увагу, операторів, провайдерів телекомунікацій, які надають послуги доступу до Інтернету, що статтею 145 кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - зазначили в Нацкомісії.

Також наголошується, що ті ж дії, скоєні повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, передбачені частиною першою статті, що згадується, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, згідно зі ст. 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб в розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Біженці з ВК і Однокласників повинні отримати статус переміщених осіб: соцмережі про санкціїУкраїнські користувачі соціальний мереж по-різному відреагували на введення в дію указу про санкції проти ВК і Однокласників.

Раніше стало відомо, коли заблокують російські соцмережі та інші сайти.

Нагадаємо, «Укртелеком» вже почав роботи з блокування російських сайтів. А сам Порошенко закликав українців піти з російських соцмереж.

Пізніше сайт президента України був атакований хакерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: