СБУ перекрила поширення програм для перегляду російських пропагандистських каналів

Читать на русском
Служба безпеки України перекрила поширення програм для SMART телевізорів, які дозволяли дивитися заблоковані російські пропагандистські телеканали.
Свіжим «хітом» російської пропаганди стали заяви нібито «патріотки України» про оплату проїзду в маршрутках сіллюфото: скріншот

Служба безпеки України перекрила поширення програм для SMART телевізорів, які дозволяли дивитися заблоковані російські пропагандистські телеканали.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Оперативники Управління СБУ в Харківській області встановили, що менеджмент однієї з розгалужених оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував встановлення додаткового програмного забезпечення на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували "перепрошити" телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати телевізійні пропагандистські канали країни-агресора, заборонені Національною Радою з питань телебачення і радіомовлення України через загрозу національній безпеці», – розповіли в СБУ.

За даними відомства, вартість такої послуги становила 1,9 тисячі гривень.

Слідство з'ясувало, що розробка ПО велася українськими ІТ-фахівцями в Харкові, які також адміністрували сайти, на яких велася трансляція заборонених каналів. Хостинг ресурсів здійснював один з найбільших українських провайдерів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 110 КК України – «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», вирішується питання про кваліфікацію дій підозрюваних за іншими статтями.

Також в СБУ зазначили, що ведеться перевірка можливої причетності менеджменту торговельної мережі до ухилення від сплати податків і приховування реальних фінансово-економічних та облікових процесів компанії від контрольних органів.

Нагадаємо, 29 травня СБУ провела обшуки в офісах «Яндекс Україна» в Києві та Одесі.

16 травня указом Президента Петра Порошенка на три роки заборонили мовлення низки російських телеканалів, які вели кремлівську пропаганду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: