СБУ проводить обшуки у великого телеком-провайдера

Читать на русском
За словами речниці СБУ, після завершення обшуків, деталі буде оприлюднено на офіційному сайті Служби безпеки України.

Речник Служби безпеки України Олена Гітлянська підтвердила, що відомство проводить обшуки у телеком-провайдера Wnet.

Про це Гітлянська написала на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Слово і Діло».

«СБУ підтверджує, що проводить санкціоновані обшуки в офісі Інтернет-провайдера ТОВ «Дабл-ю нет Україна». Слідчі дії відбуваються у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 КК України: «Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України», - написала Гітлянська.

За її словами, після завершення обшуків, деталі буде оприлюднено на офіційному сайті Служби безпеки України.

Mail.ru згортає підрозділи в УкраїніГенеральний директор Mail.Ru заявив, що всім членам «української команди» запропонували роботу в російських офісах компанії.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що в офісі Wnet проводяться обшуки. Одна із працівниць компанії заявила, що «у частини людей нашивки СБУ. Є люди у формі, є в балаклавах, є у штатському, є зі зброєю». Всього, за її оцінками, в приміщенні перебувають близько 30-ти силовиків.

Зазначимо, що після набуття чинності санкцій проти російських компаній і сайтів, Wnet повідомив користувачів, що готовий виконати указ, але чекає додаткових роз'яснень.

Нагадаємо, у понеділок, 29 травня, СБУ проводила обшуки в київському та одеському офісах «Яндекс Україна» у зв'язку з кримінальним провадженням за статтею «Державна зрада».

Глава СБУ Василь Грицак заявив, що в офісах компанії «Яндекс» під час обшуків було знайдено багато цікавого, пов'язаного з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: