Іран засудив рішення США про вихід з договору щодо клімату

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Ірану назвали безвідповідальним вихід Сполучених Штатів Америки з Паризького угоди по клімату.

У Міністерстві закордонних справ Ірану назвали безвідповідальним вихід Сполучених Штатів Америки з Паризького угоди по клімату.

Про це повідомляє Presstv, пише «Слово і Діло».

«Вихід США з Паризької угоди свідчить про безвідповідальність уряду цієї країни перед міжнародним співтовариством. Ця дія призведе до більшої ізоляції Штатів, яка і без того зростає з кожним днем​», - заявив офіційний представник МЗС Ірану Бахрам Кассемі.

За його словами, кліматичні зміни викликали великі глобальні проблеми і боротьба проти них вимагає повної співпраці всіх країн, особливо промислово розвинених урядів. Він також підкреслив, що зміни будуть мати «руйнівні наслідки» для країн, що розвиваються, особливо в Західній Азії, включаючи надмірне зростання температури, величезний економічний і соціальний збиток, посуху, пилові бурі, нові хвороби і імміграцію.

Кассемі закликав міжнародне співтовариство змусити нову адміністрацію США повністю і в точності виконати міжнародні зобов'язання Вашингтона.

Нагадаємо, раніше світові лідери прокоментували рішення Трампа щодо Паризької угоди.

ООН попередила про потепління на 0,3 градуса до 2100 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: