Америка зможе вийти з кліматичної угоди не раніше 2020 року — ЗМІ

Читать на русском
Кожен учасник Паризької кліматичної угоди також має почекати додатково рік, щоб офіційне повідомлення про вихід набуло чинності.

США зможуть вийти з Паризької кліматичної угоди лише через три роки, тобто не раніше 2020 року.

Про це повідомляє ABC News, передає «Слово і Діло».

«Будь-який учасник (угоди - ред.) мусить чекати три роки, перш ніж отримає право на вихід, що передбачено статтею 28 угоди», - йдеться у повідомленні.

Кожен учасник Паризької кліматичної угоди також має почекати додатково рік, щоб офіційне повідомлення про вихід набуло чинності.

ООН попередила про потепління на 0,3 градуса до 2100 рокуЧерез вихід США з Паризької угоди по клімату температура на Землі може підвищитись на 0,3 градуса за Цельсієм до 2100 року.

Видання зазначає, що таким чином США офіційно будуть учасником Паризького кліматичної угоди до наступних президентських виборів (до кінця 2020 року).

Однак адміністрація Трампа може проігнорувати вимоги щодо скорочення викидів парникових газів, навіть будучи частиною угоди, оскільки зобов'язання не є юридично обов'язковими.

Нагадаємо, 1 червня президент США Дональд Трамп заявив про вихід Сполучених Штатів з глобальної кліматичної угоди, спрямованої на зменшення парникових викидів та забруднення атмосфери.

Лідери світових держав уже висловили розчарування цим рішенням президента США. Зокрема французький лідер Еммануель Макрон запросив американців, які були розчаровані рішенням президента США, переїхати до Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: