ООН попередила про потепління на 0,3 градуса до 2100 року

Читать на русском
Через вихід США з Паризької угоди по клімату температура на Землі може підвищитись на 0,3 градуса за Цельсієм до 2100 року.

Вихід США з Паризької угоди по клімату може привести до того, що температури в світі зросте на 0,3 градуса за Цельсієм до 2100 року.

Про це повідомляє в п'ятницю агентство АР з посиланням фахівця Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) ООН, передає «Слово і Діло».

Юнкер: США не можуть «просто так» вийти з кліматичної угодиГлава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що США не можуть «просто так» вийти з Паризької угоди по клімату, так як процес виходу не може бути миттєвим, він триватиме близько 3-4 років.

За словами куратора кліматичних і погодних програм в ВМО ООН Деона Тербланша, на підвищення температури впливає безліч факторів, а недотримання США умов міжнародної угоди, підготовленого в Парижі і ухваленого багатьма країнами світу, загрожує максимальним підвищенням температури на 0,3 градуса за Цельсієм. Він зазначив, що рішення може також надати і інший вплив на клімат, проте поки що йдеться лише про попередні підрахунки.

Тербланш також повідомив, що ВМО ООН поки не розробив іншу модель для прогнозів відтоді, як президент США Дональд Трамп оголосив про рішення вивести США з угоди.

Як зазначає агентство, паризьке угода була розроблена, в тому числі, для того, щоб не допустити підвищення температури більш ніж на 2 градуси за Цельсієм до кінця XXI століття.

Нагадаємо, в лютому в Києві погода була теплішою за кліматичну норму на 1,4 градуси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: